Magyaros rakott tészta

Magyaros rakott tészta

Hozzávalók: 50 dkg három ízű orsótészta, 50 dkg darált sertéshús, 4 paradicsom, 3 tv-paprika, 3 vöröshagyma, 2 púpos evőkanál sertészsír, 3 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál őrölt paprika, 5 dl tejföl, 20 dkg trappista sajt.

Először a tésztának felteszünk vizet melegedni.

A lecsós alaphoz megpucoljuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát, paprikát és paradicsomot.

Serpenyőben sertészsírt olvasztunk, üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.

A főzővízbe dobunk egy teáskanál sót, tehetünk bele egy fakanál sertészsírt, majd ha felforrt, beleborítjuk a tésztát, és kifőzzük, de ne legyen túl puha. Leszűrjük.

A lecsót paprikával, sóval, borssal fűszerezzük, ezután beletesszük a darált húst, és kevergetve öt perc alatt megfőzzük.

A tepsit kizsírozzuk, a sajtot lereszeljük.

A sütőforma aljába halmozzuk a tésztát, rápakoljuk a húsos lecsót, megkenjük tejföllel, rászórjuk a sajtot.

180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje aranyló barna lesz.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd kockákra vágva kínáljuk.