Hozzávalók: (1 nagy, mély tepsihez) Alsó és felső lap: 40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 sütőpor, 2 tojás sárgája, 20 dkg vaj, fél citrom reszelt héja, kevés tej.
Piskóta: 10 tojás, 10 evőkanál cukor, 6 evőkanál darált mák, 4 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor.
Krém: 4 csomag vaníliás pudingpor, 1,2 liter tej, 40 dkg porcukor, 50 dkg vaj.
Tetejére: 15 dkg csokoládé, fél evőkanál étolaj.
Először a gyúrt tésztát készítjük el. A lisztbe cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, reszelt citromhéjat, vajat teszünk, amit elmorzsolunk. Beletesszük a tojások sárgáját, és annyi tejet csurgatunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Alaposan kidolgozzuk, majd tíz percig hűtőszekrényben pihentetjük.
Két tepsi nagyságú, lisztezett sütőpapíron lapokat nyújtunk belőle. A papír segítségével könnyen beemelhetjük a sütőformába. 180 fokra előmelegített sütőben egyenként tíz perc alatt halvány barnára sütjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük habnak, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, ezekkel is verjük egy darabig. Ezután apránként öntjük hozzá a tojások sárgáját, a lisztet és a mákot is. A száraz anyagokkal már lazán, fakanállal keverjük, hogy ne törjön meg a hab.
Kibélelt tepsiben, 150 fokon, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Közben a vaníliás pudingporokat a tejjel simára keverjük, sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk.