Spenóttal töltött tészta

Spenóttal töltött tészta

Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 3 tojás (M-es), 1 teáskanál só. Töltelék: 25 dkg spenót, 25 dkg ricotta, só, őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt. Öntet: 5 dkg teavaj, só, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 2,5 dl főzőtejszín.

A réteslisztből felvert tojásokkal, sóval tésztát gyúrunk.

Letakarva, vagy zacskóban pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket. A spenót leveleit letépjük, forró vízben pár perc alatt átrottyantjuk. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni, kicsit hűtjük, majd rátesszük a parmezánt, a ricottát, sózzuk, borsozzuk, és fokhagymát reszelünk rá. Az egészet összeturmixoljuk.

Mártást készítünk hozzá. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, szórunk rá sót és borsot, ráreszeljük a fokhagymát, felöntjük tejszínnel, összefőzzük.

A tésztát kisodorjuk, derelyevágóval négy-ötcentis négyzetekre vágjuk. Közepükbe habzsákkal, vagy teáskanállal töltelék csíkokat nyomunk. A derelyét felhajtjuk, széleit gondosan lenyomjuk, végeit két oldalon összecsípjük, és az így készült tésztákat enyhén sós, forró vízben roppanósra főzzük.

Leszűrjük, lecsepegtetjük, és a mártásba forgatjuk. Vágott petrezselyemzölddel és parmezánnal megszórva kínáljuk.