Kacsacomb céklaágyon, idényzöldségekkel
Hozzávalók: (6 főre) 6 kacsacomb, 6 újhagyma, 1 kg cékla, só, őrölt feketebors, majoránna, 4 szál rozmaring, 1 dl száraz fehérbor, kacsazsír.
A tepsibe két-három evőkanálnyi kacsazsírt csepegtetünk.
A céklát megtisztítjuk, szeletekre vágva az aljába pakoljuk. Az újhagymát félbevágva mellé tesszük.
A megtisztított combokat beirdaljuk, bőven sózzuk, enyhébben borsozzuk, és majoránnát szórunk rá. A hagymás cékla ágyra pakoljuk. Tetejére rozmaring ágakat teszünk, és öntünk alá fehérbort.
Lefedjük, és másfél órán át kemencében, vagy sütőben pároljuk.
Amikor megpuhult a hús, a fóliát levesszük, és a kacsát szép színesre sütjük.
Önmagában finom, de kínálhatunk hozzá kenyeret is.