Kacsacomb céklaágyon, idényzöldségekkel

Kacsacomb céklaágyon, idényzöldségekkel

Hozzávalók: (6 főre) 6 kacsacomb, 6 újhagyma, 1 kg cékla, só, őrölt feketebors, majoránna, 4 szál rozmaring, 1 dl száraz fehérbor, kacsazsír.

A tepsibe két-három evőkanálnyi kacsazsírt csepegtetünk.

A céklát megtisztítjuk, szeletekre vágva az aljába pakoljuk. Az újhagymát félbevágva mellé tesszük.

A megtisztított combokat beirdaljuk, bőven sózzuk, enyhébben borsozzuk, és majoránnát szórunk rá. A hagymás cékla ágyra pakoljuk. Tetejére rozmaring ágakat teszünk, és öntünk alá fehérbort.

Lefedjük, és másfél órán át kemencében, vagy sütőben pároljuk.

Amikor megpuhult a hús, a fóliát levesszük, és a kacsát szép színesre sütjük.

Önmagában finom, de kínálhatunk hozzá kenyeret is.