Kukoricamálé

Kukoricamálé

Hozzávalók: (1 normál tepsihez) 25 dkg kukoricaliszt, 25 dkg rozsliszt, 1 sütőpor, só, 4 tojás, 12 dkg cukor, 2 vaníliás cukor, 5 dl natúr joghurt, 1 dl étolaj, 1 citrom reszelt héja. A tálaláshoz gyümölcslekvár.

A kukoricalisztet, rozslisztet, sütőport és csipetnyi sót összekeverjük.

Egy másik tálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, és habosra keverjük. Beletesszük a joghurtot és az étolajat is, majd a száraz anyagokkal összedolgozzuk. Amennyiben túl sűrű lenne, tehetünk még bele joghurtot, hogy önthető állagú legyen.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben elegyengetjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Hűlni hagyjuk, utána kockákra vágjuk. Megszórhatjuk porcukorral, és finom házi gyümölcslekvárral kínáljuk.