Flamingó szelet

Flamingó szelet

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 4 evőkanál porcukor, 1 tojás, 7 dkg zsír, 1 dl tej, 1 evőkanál málna, vagy eper ételfesték. Krém: 1 csomag vanília puding, 2 vaníliás cukor, 2 evőkanál porcukor, fél liter tej. 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor.

A lisztbe szódabikarbónát szórunk, és az egészet zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, porcukrot. A tejben az ételfestéket elkeverjük, majd apránként a tésztához adjuk. Az egészet simára gyúrjuk. Lisztezett deszkán is átdolgozzuk, három cipót készítünk belőle, ezeket egyenként tepsi nagyságúra sodorjuk.

A tepsinket enyhén kivajazzuk, és liszttel megszórjuk. Belehelyezzük a tésztalapot, és 170 fokra előmelegített sütőben egyenként kb. hat perc alatt, mindhárom tésztát kisütjük. Deszkára kiszedjük, és hagyjuk hűlni.

Elkészítjük a krémet. A pudingport kevés tejjel összekeverjük. A többi tejet felmelegítjük a porcukorral, és sűrűre főzzük a pudinggal. Kihűtjük.

A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a pudingot is apránként hozzáadjuk.

Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.

Jobb, ha egy éjszakát hideg helyen áll, utána a szélét levágjuk, és kockákra vágva kínáljuk.