Hozzávalók: (1 süteményes tálra való tésztához) 50 dkg liszt, 15 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál só, 1 csomag szalalkáli, 1,75 dl tejföl, 25 dkg margarin. A tetejére 1 tojás, és kevés reszelt sajt.
A lisztbe beleszórjuk a szalalkálit, a sót, majd a hideg margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható, de ne túl lágy tésztát kapjunk.
Lisztezett gyúrótáblán nagy cipót formázunk belőle. Ezt kettévágjuk, és hűtőszekrényben fél óráig pihentetjük.
Ujjnyi vastagra kisodorjuk, majd perec formájú szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, felvert tojással a tetejüket átkenjük, és kevés sajtot szórunk rá.
200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Sokáig elálló, omlós, sós sütemény.