Hozzávalók: (6 főre) 20 dkg füstölt szalonna, 15 dkg füstölt kolbász, 20 dkg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya, 50 dkg tarhonya, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika, csípős paprikakrém.
Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát, a vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk. A krumplit megtisztítjuk, és kisebb darabokra szeljük, hogy hamarabb átfőjön.
A bogrács aljában lepirítjuk a szalonnát. Ráborítjuk a vöröshagymát, kávéskanálnyi sót szórunk rá, és üvegesre pároljuk. Belekerülhet a fokhagyma, pár perc múlva a kolbász, a tarhonya, és mikor ezeket átpirítottuk egy kevéske víz.
Hagyjuk kicsit forrni, majd hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, és felöntjük három liter vízzel.
Fűszerezzük őrölt feketeborssal és elkezdjük főzni.
Tíz perc múlva belepakolhatjuk a krumplit.
Ezzel készre főzzük. Az ízeket kóstoljuk, ha szükséges sózzuk, csípős paprikakrémet is tehetünk bele.