Sárgabarackos sertésragu árpagyönggyel

Sárgabarackos sertésragu árpagyönggyel

Hozzávalók: 75 dkg sertéslapocka, 0,5 dl olívaolaj, hús alaplé, 2 vöröshagyma, koriander, csipetnyi őrölt kömény, 1 csokor kapor, 1 csokor menta, 1,5 dl aszúbor, 35 dkg sárgabarack, 3 evőkanál garum, 1 dl méz, 50 dkg árpagyöngy, 15 dkg főtt zöldség, só, őrölt feketebors.

A húst és a vöröshagymát felkockázzuk. a hagymát elfelezve, két serpenyőben, olívaolajon elkezdjük párolni. Az egyiken a húst, a másikon az árpagyöngyöt pirítjuk le.

A barackot kimagozzuk, kis kockákra vágjuk. A húslében főtt sárgarépát és petrezselymet is felaprítjuk.

A serpenyőben levet engedett húst sóval, borssal, aszúborral, garummal, őrölt köménnyel ízesítjük, majd négy deci hús alaplével felengedve tovább pároljuk.

A megpirult gerslit kétszeres mennyiségű hús alaplével felengedjük, őrölt köményt, sót, és az összevágott zöldségeket hozzáadva készre főzzük.

A kaprot és a mentát felaprítjuk, a húsra szórjuk. Mézzel és sárgabarackkal rövid ideig főzzük, ízlés szerint még fűszerezhetjük, majd az árpagyönggyel tálaljuk.