Baeai zöldbab saláta

Baeai zöldbab saláta

Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, só, 2 póréhagyma, 1 csokor zellerzöld. Öntet: fél dl bor, 1 dl víz, olívaolaj, 1 evőkanál méz, kávéskanálnyi só, csipetnyi bors, 1 teáskanál tört koriander, 1 teáskanál borecet.

A zöldbabot sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A zellert apróra, a hagymát félkarikákra vágjuk.

Öntetet készítünk hozzá. A borban elkeverjük a mézet, sót, borsot. Felengedjük vízzel, tört koriandert, zeller zöldet, póréhagymát adunk hozzá.

Beleborítjuk a zöldbabot, végül kevés borecettel ízesítjük.

Önmagában, de húsok mellé köretnek is nagyon finom, könnyű étel.