Kemencés sült

Kemencés sült

Hozzávalók: a császárszalonnához: egy nagyobb darab császárszalonna, kömény, fokhagyma, őrölt pirospaprika, koriander, só.

A sertéssülthöz: 1 sertéscomb, 30 dkg házi füstölt szalonna, őrölt feketebors, só, majoránna, kömény, őrölt fűszerpaprika.

A csülökhöz: 4-5 gerezd fokhagyma, őrölt feketebors, só, kömény.

A húsok alá és tetejére étolaj, 3 dl olaszrizling.

A húsokat a sütés előtti napon a fűszerekkel bepácoljuk.

Sütés előtt a sertéscombot csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, a csülök vastagabb részeit bevágjuk, és fokhagyma darabkákat nyomunk bele. A császárszalonnát mindkét oldalán bevagdossuk, hogy sütés után könnyen tudjuk szeletelni.

A húsokat nagyobb tepsibe helyezzük, olajjal meglocsoljuk, szigligeti olaszrizlinget, és egy liter vizet öntünk alá, és kemencében két óra alatt megsütjük.

Vegyes savanyúsággal, és friss kenyérrel kínáljuk.