Tejfölös, szőlős sütemény
Hozzávalók: 32 dkg liszt, 1 sütőpor, 4,5 dl tejföl, 3 tojás, 20 dkg porcukor, 3 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál fahéj, 15 dkg dió, 60 dkg szemezett, két színű szőlő.
A diót durvára vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, porcukorral habosra keverjük. Egy csomag vaníliás cukrot, fahéjat adunk hozzá, majd a tejfölt, és apránként a sütőporral elkevert lisztet.
Kibélelt tepsibe borítjuk, elegyengetjük, megszórjuk szőlővel és vágott dióval.
Ezeket nem kell belenyomni, mert sütés során úgyis belesüllyednek majd.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 35 percig sütjük.
Hűtés után vaníliás cukorral megszórjuk, és szeleteljük.
A tejfölös sütemény két napig is friss marad. A szőlő tetszés szerint más gyümölccsel helyettesíthető.