Hozzávalók: 25 dkg margarin, csipetnyi só, fél sütőpor, 25 dkg liszt, 25 dkg túró, 1 vaníliás cukor. Töltelék: szilvalekvár.
Összeállítjuk a tésztát. A lisztet csipetnyi sóval, sütőporral elkeverjük, margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a túrót, az egészet összegyúrjuk. Lisztezett deszkán is átforgatjuk, utána visszatesszük a tálba, abban negyed óráig pihentetjük.
Kétfelé választjuk, két cipót formázunk belőle.
Ezeket egyenként kisodorjuk, így könnyebben lehet háromszög alakúra vágni. Szélesebb végükre teáskanálnyi adag szilvalekvárt halmozunk, utána feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ebből az adagból 24 db kifli lesz.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elkészül.
Még melegen megszórjuk vaníliás cukorral.
Sokáig eláll, ünnepekre kiváló aprósütemény.