Majoránnás aprópecsenye kapros nokedlivel

Majoránnás aprópecsenye kapros nokedlivel

Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 4 púpos teáskanál majoránna, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 csapott teáskanál só, 2 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 2 teáskanál liszt, 15 dkg sertészsír. Nokedlihez: 60 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg túró, 1 púpos teáskanál só, 1 kis csokor kapor.

A vöröshagymát felkockázzuk. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, lesütjük benne a hagymát. Közben a húst kockákra vágjuk, a hagymás alaphoz adjuk, fehéredésig sütjük benne.

A nokedlihez a lisztet a tojásokkal, túróval, vízzel, sóval összekeverjük. Frissen vágott kaporral ízesítjük. Forró vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük, hideg vízben átöblítjük, majd tálba tesszük.

A színesedő pecsenyét apróra vágott fokhagymával, borssal, sóval, majoránnával fűszerezve még bő egy órát fedő alatt főzzük. Ezután tejfölös habarással összeforraljuk, és nokedlivel tálaljuk.