Alföldi krumplis tarhonya
Hozzávalók: (12 főre) 50 dkg tarhonya, 50 dkg kolbász, 1 kg krumpli, 30 dkg sertészsír, 50 dkg vöröshagyma, 4 teáskanál só, 2 teáskanál bors, 2 teáskanál kömény, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika.
Egy nagy evőkanál zsírban folytonosan kevergetve, aranyló barnára pirítjuk a tarhonyát.
A vöröshagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk, és bográcsban (vagy nagyobb lábosban) a többi zsíron megpirítjuk. Amikor már üveges, a karikákra vágott kolbászt is hozzákeverjük, és együtt sütjük egy kicsit. A krumplit megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, és a bográcsba borítjuk. Legalább 10 percig tovább pároljuk a hagymával. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, és fűszerpaprikával. Az egészet együtt lepirítjuk, és felengedjük 5 liter vízzel.
Amikor félig megfőtt, beleborítjuk a tarhonyát, és ettől kezdve már sűrűn kevergetjük, nehogy leégjen. Ízlés szerint csípős paprikakrémet is adhatunk hozzá. Fél óra múlva tálalhatjuk az ételt.