Krumplis tészta – Schnitze nockl

Krumplis tészta – Schnitze Nockl

Hozzávalók: (10 személyre) 2 kg krumpli, 1 evőkanál só, 10 tojás, 1 kg liszt, 5 vöröshagyma, 3 dl étolaj, 2 evőkanál őrölt paprika.

A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben félpuhára főzzük.

A tojásokat felütjük, kávéskanálnyi sót szórunk rá, és a liszttel kemény tésztát gyúrunk belőle. Amikor alaposan kidolgoztuk, kicsit pihentetjük, utána könnyebben lehet sodorni. Vékonyra kinyújtjuk, és száradni hagyjuk. Nagyobb darabokat tépünk belőle, majd ezeket kézzel szétcsipkedjük.

A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és az olajban üvegesre pároljuk. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk, csak ezután keverjük bele a paprikát.

A tésztát a félig megfőtt krumplival együtt készre főzzük. A felesleges vizet leszűrjük róla, és összekeverjük a paprikás hagymával.

Tálalásnál ízlés szerint tejfölt, savanyúságot kínálunk hozzá.