Rozsdás hús krumplis puliszkával
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, só, 2 evőkanál sertészsír, 10 dkg liszt, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 kávéskanál őrölt paprika, 4 gerezd fokhagyma, 4 szelet fehér paprika. A puliszkához: 1 kg krumpli, só, 2 púpos evőkanál liszt, kávéskanálnyi őrölt feketebors, 1 evőkanál zsír, 2 gerezd fokhagyma.
A sertéskarajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Az inakat átvágjuk, és mindkét oldalukon besózzuk a húsokat. Kézzel kicsit szétnyomjuk, de nem klopfoljuk. Serpenyőben sertészsírt olvasztunk, a karajt lisztbe mártjuk, és átsütjük, közben megfordítjuk. Amikor mind kisült, félrehúzzuk a zsírt, belekeverjük az őrölt borsot és paprikát, majd felengedjük két deci vízzel. Visszatesszük a hússzeleteket, dobunk mellé tisztított fokhagymát, néhány karika paprikát, és fedő alatt fél óráig pároljuk tovább.
A puliszkához a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és átnyomjuk. Két teáskanál sót, kevés őrölt borsot, és lisztet keverünk hozzá. Serpenyőben zsírt hevítünk, megpirítunk benne 2 gerezd tisztított fokhagymát, majd kiszedjük. Evőkanállal és vizes kézzel tojásnyi, lapos puliszkákat formázunk a krumplis masszából, ezeket forró zsírban mindkét oldalukon színesre sütjük, kiszedjük, és lecsepegtetjük.
Mire az összes puliszka elkészül, a hús is átpuhul, és lehet tálalni.