Töltött karalábé és paradicsom

Töltött karalábé és paradicsom

Hozzávalók: a karalábéhoz: 4 db nagyobb karalábé, 4 közepes burgonya, 1 gerezd fokhagyma, só, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 evőkanál tejföl, kis csokor petrezselyem. A paradicsomhoz: 4 nagyobb paradicsom, 2 tojás, 3 újhagyma, 50 dkg túró, 2 evőkanál tejföl, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt bors, kis csokor petrezselyem, 1 tv-paprika. Köretnek 15 dkg rizs, 3 sárgarépa, só.

A karalábét megtisztítjuk, és sós, forró vízben puhára főzzük. A krumplikat is meghámozzuk, felkockázzuk, ezt is megfőzzük egy kevés sóval. A sárgarépát megtisztítjuk, és a burgonya mellett roppanósra főzzük.

A megpuhult krumplit leszűrjük, áttörjük, egy teáskanál sóval és egy kávéskanál őrölt borssal ízesítjük. Egy evőkanál tejfölt is keverünk hozzá.

A főtt karalábék közepét késsel körbevágjuk, kanállal óvatosan kiszedjük, vigyázva, nehogy összetörjön. A kivájt töltelék felét a krumplival együtt összetörjük, és betöltjük vele a zöldségeket. Tetejére egy-egy evőkanál tejfölt halmozunk, és vágott petrezselyemmel kidíszítjük.

A tojásokat keményre főzzük. A paradicsomok kalapját levágjuk, belsejüket egy kanállal kivájjuk. A tojásokat megtisztítjuk, felkockázzuk. A túrót összetörjük, beletesszük a tojást. Egy teáskanál sóval, egy kávéskanál borssal, apróra vágott újhagymával és fokhagymával, vágott petrezselyemzölddel és kis kockákra szelt paprikával összekeverjük. Ezzel töltjük be a paradicsomokat. A kalapokat visszahelyezzük a tetejére.

A rizst puhára főzzük, a főtt sárgarépákat felkockázva hozzákeverjük. Sóval ízesítjük, és ezt kínáljuk a töltött zöldségekhez.