Tejes leves krumpligombóccal

Tejes leves krumpligombóccal

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg liszt, 3 teáskanál só, 1 liter tej, 1 púpos evőkanál sertészsír.

A krumplit megtisztítjuk, apróra kockázzuk és egy teáskanál sóval elkevert vízben puhára főzzük.

Közben a tejet felforraljuk.

A megfőtt krumpli levét a tejhez keverjük. A meleg burgonyához egy nagy kanál zsírt teszünk, és ezzel együtt áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet is. Először fakanállal, majd kézzel összegyúrjuk. Egy teáskanál sóval ízesítjük.

Lisztezett konyharuhára gombócokat formázunk belőle. Ezeket forró, sós vízben kifőzzük. A kész gombócokat a tejlevesbe szedjük, és ha kevés a levesünk, akkor a gombócok főzőlevével még kipótolhatjuk.

Hidegen és melegen is egyaránt finom.