Hozzávalók: 30 dkg sertéscomb, 1 kisebb vöröshagyma, 1 evőkanál kacsazsír, só, 1 kávéskanál őrölt fehérbors, 2 db babérlevél, 2 teáskanál tárkony, kis csokor petrezselyemzöld, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem, kis darab zellergumó, fél karalábé, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg szeletelt gomba, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, fél citrom leve, 1,5 liter víz. Galuska: 1 tojás, 2 evőkanál liszt.
A sárgarépát és petrezselyemgyökeret vékony karikákra szeljük, a vöröshagymát, zellert, karalábét, fokhagymát kockákra vágjuk. A gombát is felaprítjuk. A húst felcsíkozzuk.
Egy fazékban felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a vöröshagymát, pár perc múlva a húst. Amikor ez kifehéredett, egy deci vizet öntünk alá, és fedő alatt fél óráig pároljuk.
Közben kikeverhetjük a galuskához a tojást a liszttel.
A megpuhult húshoz hozzáadjuk a gyökérzöldségeket, ezekkel is átforgatjuk, majd fűszerezzük teáskanálnyi sóval, fehérborssal, egy teáskanál tárkonnyal. Ezután beleboríthatjuk a zöldborsót, a gombát, rászórjuk az aprított zöldpetrezselymet, kevés frissen vágott tárkonylevelet, teszünk hozzá két babérlevelet, majd felöntjük vízzel, és kb. 25 perc alatt megfőzzük.
Ezután a tejszínt a liszttel simára keverjük, a forró levesből szedünk ki egy fél merőkanállal, azzal felmelegítjük, és behabarjuk a ragut. Citromlével ízesítjük még, és a vágódeszkáról késsel beleszaggatjuk a galuskát is. Ízlés szerint sózhatjuk, összeforraljuk, és tálaljuk.