Kolbászpörkölt krumplikásával
Hozzávalók: 80 dkg füstölt kolbász, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt paprika, csipetnyi őrölt feketebors, 1 evőkanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, 3 kisebb tv-paprika, 3 kisebb paradicsom. A kásához: 1 kg krumpli, 50 dkg liszt, 1 liter víz, só.
A hagymát megtisztítjuk, a paprikákat apró darabokra vágjuk, a paradicsomokat meghámozzuk, és azokat is felaprítjuk.
A kolbász bőrét lehúzzuk, feldaraboljuk.
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rászeljük a vöröshagymát és csipetnyi sóval elkezdjük dinsztelni. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot is. Őrölt borssal fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk. Pár perc múlva kevés vizet löttyintünk alá, őrölt paprikát adunk hozzá, majd még fél deci vizet, és addig főzzük, amíg a paprika szétfő. Ekkor belekeverjük a kolbászt, és összesütjük az ételt.
A kásához a krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Összetörjük a levében, és a liszttel készre főzzük.
A kását a tányérban szétlapítjuk, és rászedjük a pörköltet.