Túró fasírt

Túró fasírt

Hozzávalók: 25 dkg túró, 10 dkg zabpehely, 15 dkg sajt, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 5 nagy kanál aludttej, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 teáskanál majoránna, 3 teáskanál borsikafű, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, fél dl étolaj.

A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát átpréseljük. A petrezselymet is feldaraboljuk. Egy nagyobb tálba beleöntjük a zabpelyhet, a túrót, a sajtot, a tejfölt, a tojásokat, a fűszereket, az aludttejet, a hagymákat, a petrezselyem zöldjét, és alaposan összekeverjük az egészet. Bőségesen kiolajozott tepsibe simítjuk, és 20 perc alatt aranyló barnára sütjük. Kicsit hűtjük, utána szeleteljük. Főzelékek mellé, de önmagában is, hidegen-melegen finom.