Dödölle gombapörkölttel
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 15 dkg liszt, 1 teáskanál só, 50 dkg csiperkegomba, 30 dkg vargánya, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt paprika, 1 dl tejföl, 5 dkg liszt, só, csipetnyi őrölt bors.
Először a dödölléhez a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt, a levében összetörjük, elkeverjük a liszttel és sóval. Vizes kanál segítségével dödölléket formázunk belőle, amelyeket felhevített serpenyőben, mindkét oldalukon szép színesre sütünk.
A pörkölthöz a gombákat cikkekre vágjuk. A szalonnát, és a vöröshagymát felkockázzuk. Először egy serpenyőben a szalonna zsírját kisütjük, majd beleborítjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. A tűzről félrehúzva őrölt paprikát keverünk bele, majd hozzáadjuk a gombát. Fél deci vízzel, csipetnyi sóval és kevés őrölt borssal puhára pároljuk. A tejfölben elkeverjük a lisztet. Fél deci vízzel hígítjuk, majd az ételünket behabarjuk vele.