Nyúlraguleves

Nyúlraguleves

Hozzávalók: (10 főre) 1 egész nyúl, 3 evőkanál sertészsír, 3 fej vöröshagyma, 3 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 2 karalábé, 50 dkg zöldborsó, 50 dkg barna csiperkegomba, 3 dl 20%-os főzőtejszín. Egy evőkanál mustár, 2 teáskanál tárkony, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 5 teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, 2 evőkanál citromlé, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

A megtisztított zöldségeket, vöröshagymát felkockázzuk, a gombát szeleteljük. A nyulat is kisebb darabokra vágjuk.

Sertészsíron üvegesre pároljuk a hagymát, majd rápakoljuk a nyúl minden darabkáját. Fehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, zúzott fokhagymával.

Amikor elősütöttük a húst, rápakoljuk a sárgarépát, petrezselymet és karalábét. Megszórjuk őrölt paprikával. Átforgatjuk, majd a gombát is összesütjük vele.

Két liter vízzel felöntjük. Háromnegyed órán át főzzük, míg a hús megpuhul.

Ezután beleborítjuk a zöldborsót, majd a mustárral összekevert tejszínt. Tárkonnyal, citromlével ízesítve készre főzzük, és vágott petrezselyemmel díszítve tálaljuk.