Sárga leves

Sárga leves

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 zellergumó, fél karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, fél zöldpaprika, kis csokor petrezselyem zöldje, 3 teáskanál só, 20 szem egész bors. A habaráshoz: 5 evőkanál rizs, 1,5 dl tejföl, 2 tojás sárgája.

Egy nagyobb fazékba vizet öntünk, és beletesszük a csirkemellet. Lassú tűzön felforraljuk, és leszedjük a habját. Közben megtisztítjuk, átmossuk, és kisebbekre vágjuk a zöldségeket, majd ezt is a leveshez adjuk. A paradicsomot, paprikát is belerakjuk, sóval, egész borssal fűszerezzük, és takarékon, egy órán át főzzük.

Az alaposan átmosott rizst egy kisebb lábasba öntjük, szedünk rá három merőkanálnyit a húsléből, és megfőzzük.

Az elkészült levesünket egy nagyobb tálba leszűrjük, majd a kiürült fazékba visszaöntjük, és felmelegítjük. A zöldségeket, és a húst egy másik edénybe tesszük, és hűlni hagyjuk.

A tejfölt a tojások sárgájával összekeverjük, és az egészet a puha rizsre öntjük. Ezzel behabarjuk a levesünket. Ilyenkor már forralni nem szabad, csak meleg legyen a lé.

Beletesszük a feldarabolt csirkemellet és zöldségféléket, és már tálalhatjuk is.