Göllei reggeli
Hozzávalók: egy csirke, vagy kacsa vére, és hája. Kb. 50 dkg belsőség: szív, zúza, máj. 4 gerezd fokhagyma, 5 vöröshagyma, 6 evőkanál kacsazsír, 1,5 dl vörösbor, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors.
Először előkészítjük a belsőségeket. A zúzát, a szívet, a vért kis kockákra, a májat csíkokra vágjuk.
A hagymákat megtisztítjuk, és felaprózzuk.
Hat evőkanálnyi folyós kacsazsírba beletesszük a szívet, a zúzát, a hájat, majd másfél dl vörösbort öntünk alá, és feltesszük párolni. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Lefedjük, és jó fél órán át pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a vöröshagymát, összekeverjük, és újabb 10 percig együtt sütjük.
Belerakjuk a májat és a vért, ezzel már csak pár percig, fedő alatt rotyogtatjuk.
Tálaláskor friss kenyérrel, és ecetes paprikával tesszük az asztalra.