Göllei reggeli

Göllei reggeli

Hozzávalók: egy csirke, vagy kacsa vére, és hája. Kb. 50 dkg belsőség: szív, zúza, máj. 4 gerezd fokhagyma, 5 vöröshagyma, 6 evőkanál kacsazsír, 1,5 dl vörösbor, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors.

Először előkészítjük a belsőségeket. A zúzát, a szívet, a vért kis kockákra, a májat csíkokra vágjuk.

A hagymákat megtisztítjuk, és felaprózzuk.

Hat evőkanálnyi folyós kacsazsírba beletesszük a szívet, a zúzát, a hájat, majd másfél dl vörösbort öntünk alá, és feltesszük párolni. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Lefedjük, és jó fél órán át pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a vöröshagymát, összekeverjük, és újabb 10 percig együtt sütjük.

Belerakjuk a májat és a vért, ezzel már csak pár percig, fedő alatt rotyogtatjuk.

Tálaláskor friss kenyérrel, és ecetes paprikával tesszük az asztalra.