Főtt bundás kenyér

Főtt bundás kenyér

Hozzávalók: fél kg szikkadt kenyér, 15 dkg liszt, só, 2 evőkanál sertészsír, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 teáskanál őrölt pirospaprika.

A kenyeret felszeleteljük, a haját levágjuk. 3-4 szelet belét összemorzsoljuk. A lisztet csipetnyi sóval, és annyi vízzel csomómentesre kikeverjük, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Közben nagyobb lábosban, kevés sóval vizet forralunk. Egy serpenyőben zsíron megpirítjuk a kenyérmorzsát. A petrezselymet apróra vágjuk, és rászórjuk. Sózzuk, és levesszük a tűzről. A kenyérszeleteket a lisztes habarásban megforgatjuk, és a lobogó vízben hirtelen kifőzzük.

A morzsára őrölt paprikát szórunk, és rászedjük a bundás kenyereket. Megforgatjuk benne, és már fogyasztható is.