Pucu sült kolbásszal
Hozzávalók: 30 dkg kolbász, 25 dkg sertészsír, 3 kg krumpli, 1 evőkanál só, 50 dkg liszt, 1 tojás.
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, majd áttörjük, és megvárjuk, míg kihűl.
Közben a kolbászt vékony karikákra vágjuk, és a zsírban átsütjük.
A kihűlt krumplit ízlés szerint sózzuk, beletesszük a lisztet, a tojást, és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett deszkán is átdolgozzuk, majd hosszú rudat formázunk belőle, amit két centis szeletekre felvágunk. Ezekből hosszú, vékony rudakat sodrunk, és egy centis darabkákra aprózzuk. A gombóckákat egyenként, tenyerünk alatt megsodorjuk, pucukat formázunk belőle.
Lobogó forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd tálba szedve kolbászzsírral kicsit meglocsoljuk. Tetejére tesszük a kisütött kolbászkarikákat.
Pirított zsemlemorzsába forgatva is elkészíthetjük.