Tarka varnyú leves

Tarka varnyú leves

Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, só, 1 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 1 burgonya, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 2 csapott evőkanál őrölt paprika, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld. A betéthez: 2 tojás, fél dl víz, 1 teáskanál só, 5 evőkanál liszt, kevés zsír, 2 zsemle, vagy kenyér.

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és egy fakanálnyi zsíron, csipetnyi sóval megszórva üvegesre pároljuk. Közben a zöldségeket – sárgarépát, petrezselymet, krumplit – megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és ezeket is a hagymára borítjuk. Fűszerezzük őrölt borssal és paprikával, vízzel felengedjük, és beletesszük a zúzott fokhagymát is.

Miközben fő a leves, elkészítjük a nokedlit. A tojásokat felverjük, vízzel, sóval és liszttel elkeverjük. A zsemlét kockákra vágva kevés zsíron színesre pirítjuk. Az a jó, ha némelyik szép sötétbarna lesz, mert ettől lesz „tarka” a levesünk.

A nokedli masszát a megsütött krutonokkal összekeverjük, majd a fővő levesbe kanállal beleszaggatjuk. Amikor elkészült, díszítésként még apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.