Szalonnamártás

Spektung – szalonnamártás

Hozzávalók: 4 szelet füstölt szalonna, 2 evőkanál liszt, 1 púpos teáskanál őrölt paprika, 1 kávéskanál só, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 2 babérlevél, 1 kávéskanál ecet.

A füstölt szalonna szeleteket kakastaréjnak bevágjuk, és egy lábasban szép színesre, ropogósra sütjük. Kiszedjük egy tálba.

Zsírjában elkeverünk két evőkanál lisztet, és barnára pirítjuk. A tűzről félrehúzva meghintjük őrölt paprikával, és hideg vízzel felengedjük. Fűszerezzük őrölt borssal, babérlevéllel, majd sűrűre főzzük. Amennyiben szükséges, sózzuk és ecettel savanyítjuk.

A kisült szalonna szeletekkel és kenyérrel kínáljuk.

A szalonnamártást Szulokban reggelire fogyasztották.