Medvehagymás tócsni

Medvehagymás tócsni

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 25-30 dkg liszt, 2 dl aludttej (kefír), só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor medvehagyma, 2 dl tejföl.

A medvehagymát csíkokra vágjuk. A krumplit megtisztítjuk, lereszeljük. Összekeverjük az aludttejjel. Apránként hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, belenyomjuk a fokhagymát, és lereszeljük hozzá a vöröshagymát is, hogy jó íze legyen.

Olajozott vaslapon, serpenyőben, vagy tepsiben süthetjük. Egy-egy púpos evőkanálnyi masszát halmozunk a felhevített sütőlapra, szétlapítjuk, és mindkét oldalán szép pirosra sütjük.

Tálaláskor a tetejét átkenjük tejföllel, és megszórjuk medvehagymával.