Savanyú bab füstölt hússal

Savanyú bab füstölt hússal

Hozzávalók: (6 főre) 50 dkg előző este beáztatott tarkabab, 50 dkg füstölt tarja, 50 dkg burgonya, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 2 púpos evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 evőkanál só, fél liter tej, 1 evőkanál 20%-os ecet, 3 babérlevél.

A vöröshagymát megtisztítjuk. A füstölt tarját kockákra vágjuk.

Egy fazekat félig teszünk vízzel, beleborítjuk a leszűrt babot, a húst, az egész hagymát, a babérlevelet és a sót. Feltesszük főzni.

Bő két óra múlva belekerülhet a megtisztított, kockákra vágott krumpli.

Rántást készítünk hozzá. A zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről félrehúzva beletesszük a fokhagymát, az őrölt paprikát, az őrölt borsot és felengedjük tejjel.

Amikor a krumpli is megpuhult, ráöntjük a rántást, összeforraljuk, és ecettel savanyítjuk.