Krumpliprósza többfajta ízben

Krumpliprósza többfajta ízben

Hozzávalók: 4 db sárga krumpli, 25 dkg liszt, 2 tojás, 9 dl kefir, 2,5 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg cukkini, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 2 vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, só, olaj a sütéshez.

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk. A fokhagymát is felkockázzuk. A krumplit és cukkinit megtisztítjuk, lereszeljük. A szalonnát kis kockákra vágjuk.

Elkészítjük a prósza alapját. A krumplihoz kefirt, tejfölt, tojást, lisztet, zúzott fokhagymát, és a párolt vöröshagymát keverjük. Ne legyen túl híg a tészta, ha szükséges, adjunk még hozzá pár kanál lisztet, hogy könnyebb legyen sütni.

A masszát három tálba elosztjuk. Az egyik marad krumplis, a másodikba belekeverjük a cukkinit és a petrezselyemzöldet, a harmadikba pedig a szalonna darabkákat.

Kevés étolajat hevítünk egy serpenyőben, ebben néhány púpos evőkanálnyi masszát elterítünk, és mindkét oldalán szép színesre sütjük.

Tálalásnál adhatunk még hozzá tejfölt.