Darutollas puliszka

Darutollas puliszka

Hozzávalók: (1 tepsihez) 1 kg kukoricadara, 1 kg savanyú káposzta, 20 dkg sertészsír, só, őrölt feketebors, 2,5 dl tejföl, 2 liter víz.

A káposztát kimossuk, kicsavarjuk, és két fakanál zsíron lesütjük.

A darát egy evőkanál sóval ízesített vízben sűrűre főzzük, amikor már puffog, levesszük, és hűlni hagyjuk.

A tepsit kizsírozzuk.

Egy kis edényben zsírt olvasztunk. A tepsi aljába zsírban megmártott kanállal daragaluskákat szaggatunk, annyit, hogy teljesen beborítsa. Megszórjuk a káposzta felével, majd újabb sor puliszka következik.

Erre halmozzuk a megmaradt káposztát úgy, hogy közben felfelé húzzuk, hogy „darutollas” legyen.

Tejfölt csepegtetünk a tetejére, majd előmelegített sütőben, vagy kemencében addig sütjük, amíg a tejföl a tetején megpirul.

Kicsit hűtjük, utána lehet tálalni.