Pirított öreglebbencs fegyverneki módra
Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna, 1 kg házi lebbencstészta, 1 kg krumpli, 20 dkg vöröshagyma, 1 tv-paprika, 2 paradicsom, 2 evőkanál fűszerpaprika, 50 dkg füstölt kolbász, 3 tojás (vagy ahányan vagyunk), só, feketebors.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és bográcsban kisütjük.
A paprikát csíkokra, a hagymát és paradicsomot kockákra, a kolbászt ferde szeletekre vágjuk. A megtisztított krumplit nagyon vékonyra szeleteljük.
A kisült pörcöket kiszedjük a bográcsból. A visszamaradt zsírban megpároljuk a hagymát, paprikát, paradicsomot. Amikor elkészült a lecsó, azt is kiszedjük.
A lebbencset összetörjük, és szép aranybarnára pirítjuk. Rápakoljuk a krumplit, ezzel összerázzuk. Ettől kezdve már tilos kevergetni az ételt. Visszatesszük rá a lecsót, fél liter vizet öntünk alá, majd következik a kolbász. Annyi vizet borítunk bele, hogy teljesen ellepje az ételt. Egy órán át főzzük, közben néha rázogatjuk, főzés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk őrölt paprikával.
Amikor már minden megpuhult, tojásokat ütünk a tetejére, és a szalonna pörcöket is visszapakoljuk rá.