Lucskos káposzta

Lucskos káposzta

Hozzávalók: 1 kg füstölt sonka, 1 kg savanyú káposzta, egy bögre (2dl) rizs, 2 babérlevél, 1 teáskanál őrölt bors, 1 fakanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 1 vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt paprika.

A füstölt sonkát előző este beáztatjuk. Másnap fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és lassú tűzön 2-3 óráig főzzük.

Amikor átpuhult, kivesszük, és a levébe rakjuk a savanyú káposztát. Fél óra múlva beleöntjük a rizst, fűszerezzük babérlevéllel, és őrölt borssal. A vöröshagymát kockára vágva a tetejére szórjuk, és tovább főzzük.

A rántáshoz a felolvasztott zsírban lepirítjuk a lisztet, a tűzről félrehúzva belekeverjük az őrölt paprikát. Felengedjük hideg vízzel, és a káposztára öntjük. Összeforraljuk, és a felszeletelt füstölt sonkával tálaljuk.