Kakaós-almás sütemény
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 30 dkg kristálycukor, 1 csapott evőkanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál fahéj, 4 tojás, 4 alma, 4 evőkanál étolaj, 10 dkg csokoládé, 5 dkg vaj, 1 evőkanál holland kakaó, 6 evőkanál kajszibarack lekvár. A tepsihez zsír és kevés liszt.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük. Fahéjat, cukrot öntünk hozzá. Az egész, felvert tojásokat beleborítjuk, az étolajjal együtt összekeverjük.
Egy másik tálban a lisztet szódabikarbónával és kakaóporral átforgatjuk, és azt is az almához adjuk.
A tepsit kizsírozzuk, liszttel megszórjuk, majd beleborítjuk a sütemény alapot.
180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
A kész, forró süti tetejére rákenjük a lekvárt, azzal együtt hagyjuk kihűlni.
Közben a csokoládét a vajjal vízgőz felett összeolvasztjuk.
A hideg édességre rákanalazzuk a csoki mázat, elkenjük rajta, és megvárjuk, míg megdermed.
Utána szeleteljük.