Paprikás csiga

Paprikás csiga

Hozzávalók: (1 normál tepsihez) 60 dkg liszt, 3 evőkanál kristálycukor, 4 dkg élesztő, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 3 dl tej, 10 dkg teavaj, csipetnyi só. Kenéshez: 8 dkg olvasztott vaj, 2 teáskanál őrölt paprika, 7 evőkanál kristálycukor.

A tejet meglangyosítjuk. Másfél decit tálba öntünk, belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá két teáskanál cukrot, és megvárjuk, míg megkel.

A lisztet tálba szitáljuk, csipetnyi sót szórunk bele, hozzáadjuk a tojást és egynek a sárgáját, a megmaradt cukrot, az élesztős tejet, az olvasztott vajat, majd a többi tejet apránként adagolva kidagasztjuk a tésztát. Szép sima anyagot készítünk, amit körbe lisztezünk, letakarunk, fél óráig meleg helyen kelni hagyunk.

A vajat a paprikával és a cukorral elkeverjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán szép nagyra kisodorjuk, paprikás krémmel átkenjük a tetejét, feltekerjük, és három centis szeletekre vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, itt is kelesztjük tíz percig, utána kemencében, vagy 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.