Topfa Feingeback – túrós sütemény
Hozzávalók: 6 tojás, 50 dkg túró, 7 evőkanál kristálycukor, 8 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,75 dl tejföl, fél citrom héja, 10 dkg mazsola, kis csokor citromfű. Tálaláshoz: porcukor, eperlekvár, vagy más ízű lekvár. A sütőformához vaj és liszt.
A tojásokat felütjük egy tálba. Összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a lisztben elkevert sütőport, a felaprított citromfű levelet, az alaposan megmosott mazsolát, a reszelt citromhéjat.
A sütőformát kivajazzuk, liszttel megszórjuk, és beleborítjuk a túrós masszát.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Melegen, és hidegen egyaránt finom.
Tálalásnál porcukorral szórhatjuk a tetejét, kockákra vágjuk, és lekvárt kínálunk hozzá.