Olajban pácolt ordasajt hagymával

Olajban pácolt ordasajt hagymával

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 lila hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 3 teáskanál szárított medvehagyma, 20 dkg ordasajt, 2 dl étolaj, só, 15 szelet szárított paradicsom, 15 apró chili paprika.

A hagymaféléket megtisztítjuk, a vöröshagymát és lila hagymát felcsíkozzuk. Az ordát kisebb kockákra vágjuk.

Egy zárható üvegbe elkezdjük rétegekben lerakni a hozzávalókat. Kezdjük a szálas hagymákkal, majd só, orda, medvehagyma, chili, szárított paradicsom, fokhagyma következik. Ezt addig folytatjuk, amíg az üvegünk megtelik. Ekkor jól lenyomkodjuk, majd felöntjük annyi étolajjal, hogy ellepje az edény tartalmát.

Lezárjuk, és legalább két hétig, hűtőszekrényben érleljük. Néha megnézzük, és amennyiben szükséges, az olajat pótoljuk.

Előételnek, vendégváró ételnek is kínálhatjuk. Friss kenyérrel, vagy pirítóssal nagyon finom.