Tépkedős krumplis pogácsa

Tépkedős krumplis pogácsa

Hozzávalók: (2 normál tepsihez) 1 kg krumpli, 3 púpos evőkanál sertészsír, 1 evőkanál só, 30-40 dkg liszt. Tetejére olvasztott zsír, kínáláshoz tejföl.

A krumplit héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Eldolgozzuk benne a zsírt, megsózzuk.

Két tepsit kizsírozunk, a tésztát elfelezzük, és a tepsik aljában kb. egy centi vastagra szétnyomkodjuk.

Olvasztott zsírral átkenjük, késsel bevagdossuk a tetejét, majd előmelegített sütőben színesre sütjük.

Akár a tepsiből is ki lehet tépkedni, de kitehetjük egy tálcára is. Levesek mellé, vagy borkorcsolyának nagyon finom, gyors, olcsó étel.