Tepertős barátfüle

Tepertős barátfüle

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 23 dkg darált töpörtyű, 1,5 dkg élesztő, 1,5 kávéskanál só, fél deci tej, 2 evőkanál tejföl, fél deci bor, 1 tojás sárgája. A kenéshez 1 egész tojás. Töltelék: 5 dl szilvalekvár.

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.

Közben a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tepertőt, tejfölt, bort és sót. Annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy gyúrható, laza tésztát kapjunk.

Lisztezett deszkán is átforgatjuk, majd bő fél óráig kelesztjük.

A megpihent tésztát nagyon vékonyra kisodorjuk, Négyszer négy centis négyzeteket vágunk belőle, közepükbe egy-egy teáskanálnyi házi, keményre főzött, cukor nélküli szilvalekvárt halmozunk.

A barátfülék két szemben álló csücskét jól összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

Felvert tojással átkenjük, húsz percig a tepsiben is pihentetjük, majd jó húsz perc alatt, 180 fokon megsütjük.