Reggeli sült húsok, kenőmájas almával (disznótoros reggeli)
Hozzávalók: 2 kg tokaszalonna, 1 kg húsos hasaalja szalonna, 30 dkg lapocka, vagy comb, só, 3 gerezd fokhagyma, 30 dkg zsír. Kenőmájas: 2 kg sertésmáj, 30 dkg vöröshagyma, sertészsír, só, őrölt feketebors, majoránna, 2 evőkanál porcukor, 3 alma, 1 kg főtt háj, 20 dkg főtt színhús.
A vöröshagymát egy púpos fakanál zsírban megpároljuk. A tokaszalonnát kakastaréjnak bevágjuk, és néhány húsosabb szeletet is teszünk hozzá. Ezeket mindkét oldalukon besózzuk, nagyobb lábasban, bő zsírban, aprított fokhagymával szép pirosra, ropogósra sütjük.
Először a kakastaréjokat, majd a húsosabb darabokat készítjük el.
A kenőmájashoz a disznó máját abalében megfőzzük, ne túl sokáig, nehogy kiszáradjon. Lecsepegtetjük, az ereket kiszedjük belőle. Az almákat megtisztítjuk, felkockázzuk.
Az almát, a májat és a párolt vöröshagymát apró lyukú darálón ledaráljuk.
Ezt a masszát porcukorral, borssal, majoránnával, sóval ízesítjük. Kevés olvasztott zsírt öntünk még hozzá, hogy krémesebb legyen.
Tisztított, beáztatott bélbe töltjük.
A kisebb darabkákra tekert kenőmájasokat abalében egy percig főzzük, majd hideg vízben hirtelen lehűtjük.
Kihűtve, kenyérre kenve nagyon finom reggeli lehet.