Hagymás véres hurka almával

Hagymás véres hurka almával

Hozzávalók: A disznó belsőségei: tüdő, fejhúsok, szív, nyelv, nyesedékek, véresebb darabok, bőrke. Sóval kikevert nyers vér, abalében főzött rizs, Párolt vöröshagyma, őrölt feketebors, só, majoránna, alma. A sütéshez sertészsír.

A disznó belsőségeit és egyéb kiválasztott részeit abalében megfőzzük. A vágás során felfogott vért sóval kikeverjük. Az összeállt, sűrűbb részeket kidobjuk belőle, majd leszűrjük.

A vöröshagymát felkockázva zsíron megpároljuk. Az almákat megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk.

Az abalében megfőtt húsokat kiszedjük, a csontos részeket kidobjuk, és a vöröshagymával együtt ledaráljuk.

Közben a rizst az abalében kifőzzük, leszűrjük, és abból is keverünk hozzá ízlés szerint. Ezután szűrjük rá a vért, ebből annyit, amennyire sötétre, lazára szeretnénk készíteni a hurkát. Fűszerekkel és almával alaposan összekeverjük.

Tisztított bélbe töltjük, abalében pár perc alatt megfőzzük, majd bő zsírban szép színesre sütjük.