Harcsa bundában, fűszervajas zöldkörettel
Hozzávalók: (6 főre) 80 dkg harcsafilé, citromlé, só, őrölt feketebors, liszt. Tészta: 2 tojás, 20 dkg liszt, só, őrölt feketebors, 2 gerezd fokhagyma, tej. Saláta: 3 színű kaliforniai paprika, 1 lilahagyma, 1 fehérhagyma, 1 póréhagyma, 2 szál újhagyma, 3 dkg vaj, 1 teáskanál őrölt bors, 1,5 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 púpos evőkanál mustár, 1 csapott evőkanál 20 %-os ecet, 2 evőkanál cukor. A sütéshez étolaj. A körethez: 1 kg krumpli, só, fél deci étolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál őrölt fűszerpaprika.
A harcsafilét szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlevet csepegtetünk rá, és félretesszük. Elkészítjük a bundáját, a palacsintatésztát. A lisztet a tojásokkal, fűszerekkel, tejjel sűrű tésztának kikeverjük.
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, sós vízben pár perc alatt megrottyantjuk, de nem főzzük puhára! Étolajjal és fűszerekkel összekeverve 200 fokra előmelegített sütőben szép színesre sütjük.
A salátához a paprikákat kicsumázzuk, vékony csíkokra vágjuk. A fehérhagymát és lilahagymát félkarikákra szeljük, a póréhagymát és újhagymát kisebbekre aprítjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, ebben roppanósra pirítjuk a zöldségeket. Fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Levesszük a tűzről és salátalevet készítünk hozzá ecettel, sóval, cukorral, borssal, és vízzel. Ezzel összekeverjük a zöldségeket, tálalásig ott pihentetjük.
A harcsasütéshez egy serpenyőben bő olajat hevítünk. A fűszeres halat lisztben átforgatjuk, majd megfürdetjük a palacsintatésztában, és közepes hőmérsékletű olajban mindkét oldalukon átsütjük, hogy jó legyen a közepük is.
Tálalásnál a harcsát fűszeres burgonyával és zöldkörettel kínáljuk.