Gesztenye rolád

Gesztenye rolád

Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 16 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 2-3 dl tej. Máz: 3-4 evőkanál víz, 3 púpos evőkanál kakaó, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor.

A tejben elkeverjük a lisztet. Sűrű besamelt főzünk belőle, amit kihűtünk.

Összekeverjük a porcukrot és a puha vajat, majd a hideg besamelt is hozzáadjuk.

Egy konyharuhát benedvesítünk. Szétterítjük rajta a gesztenyemasszát. Késsel téglalap formára szétkenjük, Ráhalmozzuk a vajas krémet, azt is elsimítjuk, majd az egészet szorosan feltekerjük. Tálcára helyezzük.

A mázhoz a cukrot a vízzel és a kakaóval sűrűre főzzük, majd a vajat is felolvasztjuk benne. Ezzel vonjuk be a süteményt.

Egy éjszakát hideg helyen pihentetjük. Másnap szépen szeletelhető.