Csacsifül

Csacsifül

Hozzávalók: 25 dkg margarin, 3 evőkanál porcukor, 3 dkg élesztő, 2 evőkanál tej, 1,5 dl tejföl, 50 dkg liszt, csipetnyi só. Töltelék: 25 dkg túró, 1 tojás, 8 teáskanál cukor, 1 vaníliás cukor. A forgatáshoz vaníliás porcukor.

Egy tálban a margarint a porcukorral habosra keverjük. Kisebb csésze aljába kevés tejet teszünk, erre rámorzsoljuk az élesztőt, kiskanállal összevegyítjük, majd ezt is a cukros vajhoz adjuk. Beleöntjük a tejfölt, csipetnyi sót adunk hozzá, rászórjuk a lisztet, és az egészet összegyúrjuk sima tésztává.

Amikor összeállt letakarjuk, és hűvös helyre kb. nyolc órára (egy éjszaka) félretesszük.

Elkészítjük a tölteléket. A túróba tojást, cukrot, vaníliás cukrot keverünk.

A jól megpihent tésztát lisztezett deszkán fél centi vékonyra sodorjuk. Nagyobb szájú pohárral köröket szaggatunk belőle, ezeket még kézzel is széthúzzuk, hogy nagyobbak legyenek. Közepükbe teáskanálnyi tölteléket halmozunk, a tésztát félbehajtjuk, széleit alaposan lenyomkodjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt világosra sütjük. Még melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk, utána napokon át puha, friss marad.