Kókuszos-fahéjas csiga

Kókuszos-fahéjas csiga

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 tojás sárgája, csipetnyi só, 2 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 2 dl tej. A habhoz: 4 tojás fehérje, 30 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 20 dkg kókuszreszelék, 1 evőkanál őrölt fahéj, 1 evőkanál barnacukor. A tészta kenéséhez 0,5 dl tej, 2 dkg vaj.

Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet a margarinnal, csipetnyi sóval elmorzsoljuk. A tojásokat kettéválasztjuk. Fél dl tejet a csöppnyi vajjal összeolvasztjuk.

A megkelt élesztős tejet a margarinos liszttel, a tojások sárgájával összegyúrjuk.

A tojások fehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és amikor már félig kész, a porcukrot is vele együtt felverjük. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a barnacukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat is.

A megkelt tésztát négyfelé osztjuk. Ezeket egyenként kisodorjuk, megkenjük először vajas-tejes öntettel, majd habos, kókuszos krémmel. Szorosan feltekerjük, kb. másfél centis darabokra vágjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világos barnára sütjük. Ne süssük túl, mert akkor száraz lesz a sütemény.