Fehérboros epertortácskák

Fehérboros epertortácskák

Hozzávalók: (fél adag, egy tortaformába dupla mennyiség szükséges) 10 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1 tojás, csipetnyi só, 1 teáskanál sütőpor, 20 dkg eper, 2,5 dl édes fehérbor, 3 fej friss bodzavirág (vagy fél deci szörp), 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor. A formák kikenéséhez vaj.

Egy tálba belerakjuk a tészta hozzávalóit: lisztet, cukrot, vajat, tojást, sütőport, csipetnyi sót. Összegyúrjuk, és fél óráig hűtőszekrényben pihentetjük.

Elkészítjük az öntetet. A bort egy edénybe öntjük, a bodzavirágokat a száráról levágva beletesszük. Kevergetve összemelegítjük. Amikor gyöngyözni kezd, levesszük, és hűlni hagyjuk.

A kis sütőformákat kivajazzuk. A tésztát lisztezett deszkán kisodorjuk, lehetőleg minél vékonyabbra. Négy darabra szétvágjuk, és ezekkel a kis pitesütő formákat kibéleljük.

Rászórunk néhány szem epret.

A bodzás bort leszűrjük. Keveset kiveszünk belőle, simára keverjük benne a pudingport, és a cukrot. Felmelegítjük, és apránként a többi bort is hozzáadjuk.

Amikor sűrűre főtt, levesszük, kicsit hűtjük, és felöntjük vele a tortácskákat.

Előmelegített sütőben, 170 fokon 30 percig sütjük.