Nyúlleves reszeltkével

Nyúlleves reszeltkével

Hozzávalók: 1 nyúl, 50 dkg sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, fél karalábé, 1 vöröshagyma, 1 tv-paprika, só, egészbors. Reszeltke: 1 tojás, 1 kávéskanál só, liszt.

Először a megtisztított nyulat feldaraboljuk, egy nagyobb fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, és feltesszük főzni.

A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát egészben hagyjuk, a gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk, a karalábét cikkekre szeleteljük.

A felmelegedett leves habját leszedjük, sóval, borssal fűszerezzük, beletesszük a zöldségeket, és lassú tűzön készre főzzük.

Közben elkészítjük a reszeltkét. A tojáshoz sót és annyi lisztet teszünk, hogy kemény tésztát kapjunk. Ezt nagylyukú reszelőn lereszeljük.

A megfőtt levesből a húst és a zöldségeket kiszedjük, a leves levéből kiveszünk, és abban a tésztát kifőzzük.

Tálalásnál ezt adjuk levesbetétként a nyúlleveshez.